TNO Getest

Deze resultaten zijn behaald in 3 keer per week 8 minuten trainen, gedurende 2 maanden. (Effectieve trainingstijd: totaal 3 uur.)

Toename van:
72% van het uithoudingsvermogen
        (volhoudtijd)
9,7% van de dynamische
         spierkracht
5,2% van de statische spierkracht
3,5% van de zuurstofopname

Afname van:
3,5% van het vetpercentage

Lees meer...

DEELNEMERS OVER EXERCISEWORX

 

A.N. (53 jaar) in dienst van het KLPD doet mee aan het leefstijl programma van ExerciseWorx: trainen op de ROM en persoonlijk voedingsadvies.

Waarom doe je mee?
“Op 15 januari, na goede feestdagen en het resultaat van een goed leven bekijkend tot de slotsom gekomen dat het programma kiloknallers wel eens iets voor mij zou kunnen zijn. Na een confronterend onderzoek bij kitty tot de slotsom gekomen dat 10 kilo minder best zou mogen.”

Hoe ziet het programma eruit?
“Er werd een uitgebreid trainingsprogramma wat bestaat uit, Rommen (3x per week), wandelen (10.000 stappen per dag) en natuurlijk voldoende voedingsadviesen, samengesteld ter ondersteuning van dit voornnemen. Deze afspraken voor de duur van 10 weken werden middels een contract vastgelegd.”

Vind je het leuk om te doen?
“Het feit dat ik niet de enige was, maar dat heel veel collega’s tot dezelfde slotsom gekomen waren, maakte dat we een nieuw onderwerp van gesprek hadden. De grappen en grollen, vooral over elkaar waren een bron van vermaak.”

Ben je tevreden over de resultaten?
“Maar nu komt het mooiste, HET WERKT WEL. Na een voortvarende start in de eerste week en gestaag afvallen in de volgende weken bleek dat de 10 kilo er na 7 weken al af waren. Voldoende reden om de doelen te herbenoemen en nog even door te gaan. Het vaste ritueel van 3 x rommen per week houden we er in, misschien gaan we het ooit nog wel lekker vinden !!! (denk het niet).”

Conclusie
“Slotsom is; ik voel me goed en gezond en hoef elke dag wat minder mee te slepen. Dus wat mij betreft is dit een aanrader!”

(KLPD, 2009)
____________________________________________________________________________________

R.B. (man, 57 jaar) werkt op het hoofdkantoor van de Spoorwegpolitie te Utrecht. Sinds september 2007 traint hij op kantoor op de ROM-machine.

"Een fanatiek sporter (biljarten) en dus was er duidelijk behoefte aan wat conditietraining."

Hoe lang en hoe vaak gebruik je de ROM?
"In september 2007 ben ik gestart met de oefeningen op de ROM-machine. De instellingen voor zowel upper body als lower body werden gesteld op 160-10, waarbij een score werd behaald van ongeveer 120%. Al gauw vertelde Kitty, personal trainer, dat ik op deze manier geen chippendale zou worden. Ik moest de belasting verder opvoeren."

Wat zijn de resultaten?
"Wat aanvankelijk een makkie leek werd weldra een heuse krachtsinspanning. Ik train met een frequentie van gemiddeld 4 keer per week, met afwisselend 1 oefening per dag. Ik ben gevorderd tot een score van 110% bij 220-20 voor de upper body en een score van 122% bij 220-20 voor de lower body."

De sterke punten van incompany ROM-training?
"Door slechts 1 oefening per dag te doen (precies 4 minuten)  voorkom ik dat ik ga zweten; zodat omkleden niet nodig is. Ik vind de ROM-machine een geweldig apparaat en doe de oefeningen met veel plezier, waarbij de positieve resultaten merkbaar zijn. Ik ben nog wel geen chippendale, maar ja, je moet iets te dromen overhouden."

(KLPD, 2008)
____________________________________________________________________________________

L.T. (man, 58 jaar) is planner bij de Spoorwegpolitie. Sinds september 2007 traint hij op kantoor op de ROM-machine in het kader van bedrijfsfitness programma ExerciseWorx®.

"In de veronderstelling dat er een bevestiging zou volgen van mijn opvatting omtrent een goede gezondheid, alsmede nieuwsgierigheid naar een apparaat waarvan de eigenaars pretenderen dat je door enkele minuten training per dag je fitheid en gezondheid kunt bevorderen, meldde ik mij vorig jaar aan bij Exercise Worx als gegadigde voor de intake voorafgaande aan de trainingen op het ROM-apparaat."

Hoe was de gezondheidstest?

"Het resultaat van de intake viel niet tegen behalve de stressfactor die men kan meten. Niet extreem hoog maar toch een gegeven waarvan ik mij tot op dat moment niet bewust was. De longcapaciteit, die vertaald wordt in levensjaren, wat bij mij resulteerde in een uitslag die bijna tien jaar hoger lag dan mijn werkelijke leeftijd. Kortom: ik keek in de spiegel van mijn fysieke conditie."


Waarom train je op de ROM-machine?

"Was in eerste instantie nieuwsgierigheid de drijfveer die mij deed besluiten om mee te doen, na de intake was de overtuiging van mijn goede gezondheid enigszins afgebrokkeld en vond ik dat er een noodzaak was ontstaan om mijn gezondheid te verbeteren."


Wat zijn de resultaten?

"Ik train nu bijna een half jaar regelmatig op het ROM-apparaat en ben zeer tevreden over het resultaat. Het gaat vanzelfsprekend niet van de ene op de andere dag maar mijn conditie is merkbaar verbeterd. Enkele voorbeelden: gedurende het najaar heb ik altijd last van depressieve gevoelens, een bekend verschijnsel als de dagen korter worden. Door de beweging heb ik daar het afgelopen najaar nauwelijks last van gehad. In het verleden kon ik merken dat mijn longcapaciteit beperkt was, ik beschouwde dat toen als normaal. Vooral op de fiets tegen de wind in was dat merkbaar. Nu merk ik dat het veel beter gaat."


Sterke punten van ExerciseWorx?

"Op grond van mijn ervaringen het afgelopen half jaar vind ik dat Exercise Worx zijn pretenties van Fit en Gezond waar maakt. Ik voel mij merkbaar fitter. Je moet de discipline hebben om regelmatig te trainen. Ook vind ik begeleiding noodzakelijk, die is overigens in al zijn deskundigheid regelmatig aanwezig. Kortom: ik hoop nog lang door te kunnen gaan met de trainingen. Niet om een supermens te worden maar om mij in het dagelijks leven geestelijk en lichamelijk prettig te voelen."

(KLPD, 2008)

____________________________________________________________________________________ 

G. van H. (man, 61 jaar) is medewerker van het KLPD. Hij traint sinds oktober 2007 op de ROM-machine op het hoofdkantoor van de Spoorwegpolitie in Utrecht.

"Ik ben in oktober 2007 in contact gekomen met de ROM-machine. Vanaf dat moment, na een test van mij op de 'ROMMER', wist ik al gelijk dat dit de machine is waarop ik mijn conditie weer op peil kan brengen."

En toen?

"Eerst heb ik een intakegesprek gehad en ben natuurlijk geschikt verklaard om te gaan werken met de ROM-machine. De eerste dag van het gebruik was de 'ROMMER' afgesteld op 180-1 voor de upper body settings met een score van 95%. Later op die dag ging ik de lower body settings doen op 180-1; daar kwam ik bij de lower score niet verder dan 2 minuten trainen."


Wat zijn de resulaten?

"Ik werk nog steeds met veel plezier - en toch wel afzien - op de ROM-machine. Inmiddels doe ik de upper body settings op  220-20 bij upper score 103-70. En bij lower body settings op 200-20 met een score van 104-75."

(KLPD, 2008)

 

 

© Copyright 2009 Exercise Works BV - Site door Maxes