TNO Getest

Deze resultaten zijn behaald in 3 keer per week 8 minuten trainen, gedurende 2 maanden. (Effectieve trainingstijd: totaal 3 uur.)

Toename van:
72% van het uithoudingsvermogen
        (volhoudtijd)
9,7% van de dynamische
         spierkracht
5,2% van de statische spierkracht
3,5% van de zuurstofopname

Afname van:
3,5% van het vetpercentage

Lees meer...

Antwoord vraag 5

Kun je meer dan 4 minuten per dag trainen op de ROM-machine om nog sneller en nog betere resultaten te verkrijgen?

Deze vraag wordt vaak gesteld door mensen die nog nooit op de ROM hebben getraind. Mensen die minstens één keer gedurende 4 minuten op de ROM-machine hebben getraind stellen die vraag niet meer. De meeste mensen zijn tevreden wanneer de 4 minuten om zijn. Langer dan 4 minuten trainen levert slechts marginaal meer resultaat op. Wanneer de gewenste lichaamsomvang door middel van de ROM is bereikt, kan de frequentie worden verminderd tot 4 minuten 4 dagen per week (voor onderhoud).

De algemene ROM-inspanningsroutine is om de ene dag het bovenlichaam 4 minuten te trainen en de andere dag een 4 minuut durende training van het onderlichaam. Of zowel het boven- als het onderlichaam op dezelfde dag en vervolgens een dag overslaan. Spieren hebben 48 uur nodig om te kunnen herstellen. Het dagelijks trainen van zowel het bovenlichaam als het onderlichaam is voor de meeste mensen te veel. Dit belemmert het herstel van de spieren en kan zelfs resulteren in verlies van spierkracht.

FAQ ROM-machine

© Copyright 2009 Exercise Works BV - Site door Maxes