TNO Getest

Deze resultaten zijn behaald in 3 keer per week 8 minuten trainen, gedurende 2 maanden. (Effectieve trainingstijd: totaal 3 uur.)

Toename van:
72% van het uithoudingsvermogen
        (volhoudtijd)
9,7% van de dynamische
         spierkracht
5,2% van de statische spierkracht
3,5% van de zuurstofopname

Afname van:
3,5% van het vetpercentage

Lees meer...

DE ROM BEWEZEN

TNO heeft in 2006 de effectiviteit van de fysieke fitheidstraining op de ROM-machine onderzocht en concludeert:

'Training op de ROM-machine zorgt bij ongetrainden voor een toename van de fysieke fitheid. In vergelijking met een conventioneel laag- of middelintensief trainingsprogramma is training op de ROM-machine tijdseffici๋nter in het vergroten van de maximale zuurstofopname. Tijdens het onderzoek deden zich geen blessures voor.'

Deze resultaten zijn behaald in 3 keer per week 8 minuten trainen, gedurende 2 maanden. (Effectieve trainingstijd: totaal 3 uur.)

Het TNO-onderzoek werd uitgevoerd door drs. Hanno van der Loo, drs. Eline van Es, dr. Tineke Klopping en stond onder supervisie van prof. dr. Nico Delleman. Rapportnummer TNO-DV 2006 C299, Zeist, Nederland.

Een samenvatting van TNO kunt u aanvragen via: info@exerciseworx.nl.


Publicaties
De onderzoeksresultaten zijn in mei 2007 gepubliceerd in het prestigieuze wetenschappelijke tijdschrift Medicine & Science in Sports & Exercise

In november 2006 heeft het wetenschappelijke vakblad Sportgericht een achtergrondartikel gepubliceerd over het TNO-onderzoek naar de ROM-machine. Lees HIER het artikel en de aanvulling.

© Copyright 2009 Exercise Works BV - Site door Maxes